Vertonghen over het verlies van zijn vader: Daar haal ik die nuchterheid uit

Vertonghen over het verlies van zijn vader: "Daar haal ik die nuchterheid uit"

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 16:46wo 25-03-2020 om 16:46

Jan Vertonghen verloor zijn vader toen hij amper negentien was na een lange strijd tegen kanker. Het heeft de Rode Duivel getekend voor het leven. Vertonghen was openhartig over dat verlies tijdens een aflevering van De Kleedkamer op Sporza.

"Ik heb wel al wat meegemaakt in mijn leven", vertelde 32-jarige verdediger van Tottenham Hotspur. "Toen ik vijf of zes jaar was, heeft mijn vader een epileptische aanval gekregen. Ik herinner me dat nog heel goed. Blijkbaar had hij een hersentumor. Dat ging jaren goed, maanden minder goed, jaren goed, een paar jaar minder... Ik was 19 jaar toen hij uiteindelijk is gestorven. Zoiets vreet iemand op."

"Ik zou het anders willen, maar het leven is wat het is. "Eerst zou het niet lang duren voor mijn vader, ik had hem bijna niet eens gekend. Maar uiteindelijk heb ik nog goede herinneringen aan hem. Hij heeft me nog zien voetballen op het hoogste niveau in Amsterdam, we hebben samen gereisd. We hebben alles gedaan wat we wilden doen. Daar haal ik die nuchterheid uit: ik heb hem gekend, het is goed", besloot Vertonghen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws