Van Ranst ziet het somber in: “De Jupiler Pro League redden zal moeilijk zijn”

Van Ranst ziet het somber in: “De Jupiler Pro League redden zal moeilijk zijn”

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 13:44wo 25-03-2020 om 13:44

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 13:49wo 25-03-2020 om 13:49

Er wordt vandaag onderhandeld over de Jupiler Pro League, maar viroloog Marc Van Ranst ziet het alvast somber in. Volgens hem zal de competitie en zeker de Play-Offs niet kunnen doorgaan.

“Er gaat veel gebeuren de volgende weken”, begint Van Ranst tegenover VTM Nieuws. “Dan gaan we weten waar deze epidemie naartoe gaat. Op dit moment is het nog te vroeg om volledig uitsluitsel te brengen. Hoop ik dat de competitie kan afgewerkt worden? Ja. Vrees ik dat het niet zal kunnen? Ook ja.

“Wanneer alles goed gaat en de epidemie begint te vertragen, betekent dat dat de maatregelen hun effect hebben”, gaat Van Ranst verder. “Dan zullen we die ook aanhouden. We gaan die niet plots loslaten zodat we massa-evenementen kunnen organiseren. Dat is een van de laatste dingen. Veel mensen samenbrengen, daar gaan we héél waakzaam over zijn.”

Volgens Van Ranst zal de Jupiler Pro League niet kunnen afgerond worden. “De competitie dit jaar afronden? Neen, daar zie ik weinig mogelijkheden in. Misschien dat er nog een symbolische bekerfinale achter gesloten deuren kan afgewerkt worden, maar de competitie echt redden... Dat zal moeilijk zijn", citeert Het Laatste Nieuws.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws