Casteels moet weer op de club trainen: We dragen latex handschoenen

Casteels moet weer op de club trainen: "We dragen latex handschoenen"

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 12:00wo 25-03-2020 om 12:00

Hoewel over heel Europa menig voetballer zijn conditie thuis op peil probeert te houden, houden ze in Duitsland alweer trainingen op de club. Zo ook het Wolfsburg van Koen Casteels.

Nog tot twee april ligt de Bundesliga zeker stil, naar alle waarschijnlijkheid wordt die periode met nog enkele weken verlengd. Dat weerhoudt de clubs er echter niet van weer het trainingsveld op te zoeken. Weliswaar in aangepaste omstandigheden. Koen Casteels doet zijn relaas bij Sporza.

"Het is geen normale training", verduidelijkt de doelman. "We kwamen samen in de grote business lounge van de club waar we twee tot drie meter afstand van elkaar hielden. Daarna trokken we in kleine groepjes en op verschillende tijdstippen naar de grote fitnessruimte. Daar droegen we ook latex handschoenen, na afloop werd alles gedesinfecteerd", aldus Casteels.

Als één van de enigste staat Casteels dus op een trainingsveld in Europa, wat vindt hij daar eigenlijk zelf van? "Wij doen ook maar wat er gezegd wordt. Maar het is wel nog eens leuk om met andere mensen samen te zijn, al moeten we wel de afstand behouden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws