Eleven Sports komt met voorstel: ‘Aftrappen om 12uur, eindigen om 21uur’

Eleven Sports komt met voorstel: ‘Aftrappen om 12uur, eindigen om 21uur’

25-03-2020 11:15 Laatste update: 11:20
40

Nu dat alle clubs in de Jupiler Pro League op dezelfde lijn zitten omtrent de verdeling van de TV-rechtten, kunnen de onderhandelingen met de telecom-operatoren beginnen. Daar is alvast één opvallend voorstel te bespeuren: De starttijden van de wedstrijden.

Eleven Sports zal opnieuw gaan samenwerken met Proximus en Telenet om hun sportaanbod tot in de Vlaamse huishamers te krijgen. De rechtenhouder heeft alvast een nieuw voorstel om de overlap van wedstrijden te beperken.

Zo weet Sport/Voetbalmagazine dat Eleven Sports nieuwe wedstrijduren wil lanceren. Concreet zouden er zaterdag wedstrijden om 16uur kunnen beginnen. Op zondag willen ze nog wat vroeger beginnen, daar stellen ze voor om al om 12uur af te trappen. In enkele andere landen, zoals bijvoorbeeld Italië, hanteren ze die beginuren ook al.

Eleven Sports wil echter niet enkel vroeger beginnen, ze willen ook later eindigen. Zo zou het laatste aftrap-uur verschoven worden naar 21uur. Naar alle waarschijnlijkheid worden de onderhandelingen omtrent dit voorstel een formaliteit, we mogen er dus van uit gaan dat dit de nieuwe voetbaluren worden.