Fusie als reddingsboei voor Lokeren?: Het is een mooie club

Fusie als reddingsboei voor Lokeren?: "Het is een mooie club"

25-03-2020 11:00 Laatste update: 11:03
7

De toekomst ziet er somber uit voor Sporting Lokeren, eerder haakte al een potentiele buitenlandse investeerder af. Mogelijk schuilt er wel nog een sprankeltje hoop doormiddel van een fusie met KVV Zelzate.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat bepaalde bronnen gewag maken van een mogelijke fusie met de club. De voorzitter van KVV Zelzate, Stefaan Luca, verduidelijkt dat er nog geen contact is geweest. Dat betekent echter niet dat hij al bij voorbaat het idee afschiet.

"Ik zou altijd luisteren, zo ben ik opgevoed. Lokeren is ook een mooie club hé", vertelt de voorzitter van de koploper in derde amateur. "Ze hebben een grote achterban met geweldige supporters. Het zou jammer zijn mocht zo een club voorgoed verdwijnen."

Toch lijkt een fusie niet de meest voor de hand liggende optie voor Lokeren. "Een fusie als reddingsboei lijkt toch nog een moeilijk verhaal. Een doorstartscenario lijkt me waarschijnlijker", aldus Luca. Daarvoor dient Lokeren wel nog aan een nieuwe licentie te geraken, de deadline daarvoor is 1 juni.