'Anderlecht krijgt concurrentie van Sporting Lissabon en West Ham'

'Anderlecht krijgt concurrentie van Sporting Lissabon en West Ham'

25-03-2020 09:46 Laatste update: 09:46
9

RSC Anderlecht haalde met Hendrik Van Crombrugge vorige zomer een nieuwe doelman in huis. Gezien zijn sterke prestaties wordt er al gesproken over een zomers vertrek. Loris Karius werd al getipt als mogelijke vervanger, maar voor de Duitser krijgt Anderlecht wel af te rekenen met concurrentie.

Op dit moment is Karius aan de slag bij Besiktas, dat hem huurt van Liverpool FC. De Turkse topclub kan de 26-jarige echter definitief inlijven, al moet het daarvoor wel ruim vijf miljoen euro betalen. Een bedrag dat niet op tafel wordt gelegd wellicht. "Karius zal niet bij ons blijven. Zijn aankoopoptie is te duur", aldus Sergen Yalcin, de technisch directeur van Besiktas, bij Anjasspor.

Voor Karius liggen weer alle opties open, aangezien hij bij Liverpool geen toekomst meer heeft. Naast Anderlecht worden ook Sporting Lissabon en West Ham aan de Duitse doelman gelinkt. De leider uit de Premier League hoopt op een definitieve transfer, aangezien het contract van Karius in juni 2021 afloopt. Anderlecht zal alvast stevig in de buidel mogen tasten.