Vanhaezebrouck: Coronacrisis bewijst dat BeNeLiga bijna onhaalbaar is

Vanhaezebrouck: "Coronacrisis bewijst dat BeNeLiga bijna onhaalbaar is"

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 08:45wo 25-03-2020 om 08:45

Laatste update: woensdag 25 maart 2020 om 08:58wo 25-03-2020 om 08:58

Hein Vanhaezebrouck gelooft niet in de invoering van een Beneliga. De ex-trainer van onder meer RSC Anderlecht en KAA Gent ziet alleen al tijdens de coronacrisis de verschillen tussen België en Nederland pijnlijk blootgelegd worden.

Zo merkt Vanhaezebrouck op dat Nederland veel losser omspringt met het coronavirus. "Als je ziet hoe er in beide landen is omgegaan met het virus, dat is dag en nacht verschil. In België kozen we voor een lockdown light, die nadien wat verstrengd is. In Nederland waren ze er niet van overtuigd dat dit de goeie methode was en kozen ze voor het ontwikkelen van groepsimmuniteit", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Grote verschillen
"Ik wil maar aantonen dat we twee landen zijn die volledig naast elkaar opereren en heel andere beslissingsniveaus hebben. Ik was al geen grote voorstander van een BeNeLiga, maar die crisis bewijst dat zo'n competitie bijzonder moeilijk te organiseren en bijna onhaalbaar is", gaat de analist verder.

"Want wat doe je met een gezamenlijke competitie als de ene regering­ X zegt en de andere regering Y? Stel dat er een BeNeLiga zou komen en er over enkele jaren een nieuw virus opduikt - ga daar maar van uit. Gaat de ene helft van de matchen dan worden afgelast en de andere niet?", stelt Vanhaezebrouck zich de vraag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Ben jij een voorstander van een BeNeLiga?

(1109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws