Geïsoleerd Atalanta heeft coronanieuws: positieve test voor doelman Sportiello

Geïsoleerd Atalanta heeft coronanieuws: positieve test voor doelman Sportiello

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 21:30di 24-03-2020 om 21:30

Atalanta Bergamo-doelman Marco Sportiello is besmet met het coronavirus. De 27-jarige sluitpost heeft een positieve test afgelegd, dat heeft de werkgever van Timothy Castagne dinsdagavond bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Sportiello is momenteel 'asymptomatisch' en is de eerste speler van La Dea die besmet is geraakt met het virus dat Italië momenteel in zijn greep houdt. De spelers van Atalanta verbleven al langere tijd in preventieve quarantaine, nadat men in een gesloten Mestalla de Champions League-wedstrijd tegen Valencia had gespeeld. Deze afzondering loopt in principe nog tot 27 maart 2020, laat Atalanta weten via de clubkanalen.

Bergamo is één van de gemeenten in Italië die hermetisch is afgesloten, liet De Roon onlangs al weten in Rondo. De thuiswedstrijd tegen Valencia is inmiddels aangewezen als één van de grote oorzaken voor de uitbraak van het virus. De Champions League-wedstrijd werd in Milaan gespeeld, waardoor er een grote volksverhuizing vanuit Bergamo op gang kwam, met alle gevolgen van dien.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws