Spelers van Standard worden economisch werkloos, maar staat draait niet op

Spelers van Standard worden economisch werkloos, maar staat draait niet op

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 17:48di 24-03-2020 om 17:48

Een groot deel van de spelers van Standard is akkoord gegaan met de verlaging van hun loon. Dat laat Standard weten via de officiële kanalen. Verder zal er geld vloeien richting de Standard de Liège Foundation. 

Door de coronacrisis was het niet-voetballende deel van de Standard-werknemers al tijdelijk werkloos. Maar Standard zocht nog naar een mogelijkheid om te besparen. De directie vroeg aan de spelers om in te leveren op hun loon. Dat viel niet bij iedereen goed.

Volgens La Dernière Heure zochten enkele spelers contact op met Sporta om hun ongenoegen te uiten. Nu zou er dan toch een akkoord zijn met een groot gedeelte van de spelersgroep in verband met het salaris van de voetballers.

De spelers van Standard worden de komende tijd gezien als het equivalent van technisch werkloos gezien. Ze krijgen daaardoor bruto circa 1.650 euro per maand. Dit bedrag zal betaald worden door Standard en dus niet door de staat. 'De club betaalt hun een vast maximumsalaris zonder enige tussenkomst van de staat, aangezien dit in hun geval geen tijdelijke werkloosheid is als gevolg van overmacht', laat Standard weten. 

Verder gaat er ook geld naar de Standard de Liège Foundation. 'De club en de spelers hebben gezamenlijk besloten dat een deel van de totale salarisbesparingen wordt gedoneerd aan de Standard Liege Foundation om de aankoop van maskers, maskers, spuitpompen, thermometers te financieren, brillen, vizieren ... in nauwe verbinding met ziekenhuizen in de regio Luik en hun meest dringende behoeften', klinkt het in Luik. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws