Leko, ex-trainer Club Brugge, voorspelt nog mooie tijden voor Anderlecht

Leko, ex-trainer Club Brugge, voorspelt nog mooie tijden voor Anderlecht

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 15:44di 24-03-2020 om 15:44

RSC Anderlecht koos afgelopen zomer voor het 'project-Kompany'. Dat is met veel vallen en soms opstaan gebeurd. Ivan Leko, ex-trainer van Club Brugge, denkt dat het nog wel goed zal komen met de Brusselaars.

"Ze kenden een veelbelovende start", vertelt hij in Sport/Footmagazine. "In hun manier om het spel te begrijpen, om met veel balbezit te spelen. Maar de resultaten volgden niet en ze kenden uiteindelijk nog een moeilijk seizoen", zag Leko. "Al heeft het team de laatste weken heel goed gespeeld. Ze hebben een collectief gevonden, winnen veel en spelen dominante partijen", aldus Leko.

De ex-coach van Club Brugge ziet dan ook dan Anderlecht aan een opmars bezig is. "De hele club staat achter deze manier van spelen. Als ze komende zomer nog twee of drie goede spelers vinden die in de ploeg passen, weet ik zeker dat ze volgend jaar een belangrijk team zullen zijn. Deze projecten hebben tijd nodig", voorspelt Leko.

Hij eindigt ook met veel lof voor Vincent Kompany. "Hij maakt indruk op me. Hij toont wekelijks dat hij een zeer belangrijke speler is, die bijna alles heeft gewonnen. En toch, sinds zijn terugkeer naar België, was het elke keer dat hij sprak was het om over voetbal te praten. Hij praat er de hele tijd over. Het is het bewijs dat hij van het spelletje houdt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws