'Conference call van Kompany met spelers was aanzet tot besparing van 2,7 miljoen'

'Conference call van Kompany met spelers was aanzet tot besparing van 2,7 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 14:25di 24-03-2020 om 14:25

RSC Anderlecht schakelt over tot drastische maatregelen in deze woelige periode. De werknemers van paars-wit zijn overgeschakeld op technische werkloosheid, maar ook de spelersgroep leverde een mooi gebaar af. Zij zullen één maandloon laten vallen om de club te helpen. Het Anderlecht-bestuur mag vooral Vincent Kompany bedanken.

De beslissing van Anderlecht kwam maandag al naar buiten. Een dag later weet Het Nieuwsblad ook hoe die verandering tot stand is gekomen. Centraal staat, hoe kan het ook anders, Kompany. De aanvoerder van de Brusselaars hield de voorbije dagen enkele conference calls met de spelersraad. Via die weg wist hij de rest van de kern te overtuigen om een maandloon af te staan.

HNB heeft daarnaast de berekening gemaakt wat deze inspanning Anderlecht kan opleveren. In totaal bespaart de recordkampioen op die manier ruim 2,7 miljoen euro, 2.709.553 euro om precies te zijn. Een stevige som, maar dat hoeft ook niet te verbazen wanneer je liefst 59 (!) spelers onder contract hebt staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Anderlecht deze maatregel ook kunnen nemen zonder een figuur als Kompany in de rangen?

(159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws