Van Puyvelde ziet China (en haar voetbal) rechtklauteren: Clubs anticipeerden

Van Puyvelde ziet China (en haar voetbal) rechtklauteren: "Clubs anticipeerden"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 13:34di 24-03-2020 om 13:34

Hoopgevende signalen uit China. Na twee maanden quarantaine hervat het dagelijkse leven zich stilaan. Daar horen ook sportevenementen bij, waardoor de hoop rijst dat de Chinese voetbalcompetitie snel zal herbeginnen. Als technisch directeur van de Chinese voetbalbond is Chris Van Puyvelde goed geplaatst om duiding te geven.

Volgens onze landgenoot heeft China de crisis lang niet slecht aangepakt. "De meeste clubs zijn snel vertrokken uit China", vertelt Van Puyvelde Het Laatste Nieuws. "Mousa Dembélé vertrok met Guangzhou naar Dubai, Rafa Benitez trok met Dalian naar Spanje, nog andere clubs vertrokken naar de Emiraten of Australië. De clubs hebben geanticipeerd, in een periode waarin de flexibiliteit en de creativiteit van de hele sportwereld stevig op de proef gesteld werd."

"Ook individuele sporters trokken naar het buitenland", gaat Van Puyvelde verder. "Na de krokusvakantie was er een exponentiële groei van corona in Europa, maar door de rigoureuze maatregelen die in China genomen werden - en die nu ook hier ingevoerd worden -, is men nu tot een beduidende inperking van het virus gekomen."

Halverwege mei?
"We moeten ons nog steeds aan heel strikte regels houden", blijft Van Puyvelde wel op zijn hoede. "Wie nu China binnenkomt, moet sowieso veertien dagen in quarantaine. Dat geldt ook voor voetballers en andere sporters", verwijst hij onder meer naar Marouane Fellaini, die positief testte op het virus.

"Het motto blijft: eerst de veiligheid en de gezondheid, dan pas de competitie. Maar zoals het er nu naar uitziet, zijn de vooruitzichten vrij positief. Het is gevaarlijk om voorspellingen te doen, maar de mogelijkheid bestaat dat de competitie hervat wordt in mei. Mogelijk gebeurt dat in stappen: eerst nog zonder publiek, daarna pas met fans", legt Van Puyvelde uit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws