Alderweireld: Ik denk dat ouderen als Kompany en Vertonghen zullen doorgaan

Alderweireld: "Ik denk dat ouderen als Kompany en Vertonghen zullen doorgaan"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 13:18di 24-03-2020 om 13:18

Toby Alderweireld zit, net als zowat elke persoon in Europa, momenteel in quarantaine. Vanuit zijn woning zag de Rode Duivel het Europees Kampioenschap al uitgesteld worden en ook de nationale competities staan op de helling. Alderweireld geeft zijn visie op de huidige gang van zaken.

Het Verenigd Koninkrijk leek de coronacrisis in eerste instantie vrij laconiek op te vangen, maar de voorbije dagen nam men daar toch ook de nodige, strenge maatregelen. "Ik denk dat Engeland een tweetal weken achter loopt op het programma van België en de rest van Europa. De maatregelen worden hier nu ook elke dag strenger", geeft Alderweireld aan bij Sporza.

De stand van zaken in het Engelse voetbal blijft, net als in de rest van Europa, onvoorspelbaar. "De Premier League doet er alles aan om nog te kunnen voetballen dit seizoen", weet Alderweireld. "Maar ik denk dat het gezond verstand moet zegevieren. De gezondheid van de supporters en de hele wereld is nu van belang."

Geen nadeel
De UEFA nam wél al een beslissing. Het EK werd verschoven naar 2021. Volgens sommige waarnemers is dat geen al te goed nieuws voor de Rode Duivels, gezien de gevorderde leeftijd van enkele sleutelpionnen in de achterhoede. Alderweireld weerlegt die aanname. "Dat ene jaartje zal niet veel uitmaken", maakt de mandekker van Tottenham Hotspur zich sterk.

"Ik denk dat de “oudere” verdedigers zoals Vincent Kompany en Thomas Vermaelen een jaar zullen doorgaan. Ik weet hoe professioneel ze zijn en hoeveel liefde ze voor het vak hebben", geeft Alderweireld de Belgische burger nog moed. De Rode Duivel gaf verder trouwens aan dat hij in de nabije toekomst wil terugkeren naar het Belgische voetbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

De verplaatsing van het EK is voor de Rode Duivels ...

(47 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws