'Mönchengladbach veegde Barça-bod van 50 miljoen euro van tafel'

'Mönchengladbach veegde Barça-bod van 50 miljoen euro van tafel'

24-03-2020 11:58

Ook Borussia Mönchengladbach kreeg tijdens de afgelopen transferwinter bezoek van FC Barcelona. De Catalanen waren naarstig op zoek naar aanvallende versterking en waagden een poging voor Alassane Pléa, onthult BILD dinsdagochtend.

Doordat Luis Suárez en Ousmane Dembélé kort na elkaar langdurige blessures opliepen, waren de problemen in Camp Nou groot. Barça wilde koste wat kost een aanvaller aan de selectie toevoegen en meldde zich onder andere bij Ajax voor Dusan Tadic en bij AS Monaco voor Wissam Ben Yedder.

De Catalanen meldden zich ook in Mönchengladbach en hadden veertig à vijftig miljoen euro over voor de enkelvoudig Frans international, meldt BILD. Dit bod is echter van tafel geveegd door sportief directeur Max Eberl, die Pléa aan zijn tot 2023 doorlopende contract hield. Barcelona moest doorschakelen en haalde uiteindelijk Martin Braithwaite op bij Leganés.

Pléa kwam in 2018 over van OGC Nice en ontwikkelde zich sindsdien tot een meer dan gewaardeerde kracht bij Die Fohlen. In 63 officiële wedstrijden was hij goed voor 23 goals en twaalf assists.