'Ook spelers van Bayern en Dortmund staan deel van hun salaris af'

'Ook spelers van Bayern en Dortmund staan deel van hun salaris af'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 10:45di 24-03-2020 om 10:45

Spelers van diverse Bundesliga-clubs hebben zich solidair verklaard met de overige werknemers van de clubs, door salaris af te staan. Doordat het voetbal in Duitsland momenteel stilligt, lopen de clubs inkomsten mis, terwijl het kantoorpersoneel wel doorbetaald moet worden.

De beleidsbepalers van lijstaanvoerder Bayern München en nummer twee Borussia Dortmund hebben volgens BILD maandag met hun spelers gesproken. De spelersgroep en de bestuursleden van Bayern zijn volgens de ochtendkrant bereid om twintig procent van hun maandsalaris af te staan ten bate van de overige werknemers van de club. In Dortmund lijkt een compromis te worden gesloten: als het seizoen niet meer uitgespeeld kan worden, staan de spelers ook twintig procent van hun inkomsten af. Mochten er nog Geisterspielen zonder publiek plaats kunnen vinden, dan komt dit percentage op tien procent te liggen.

Ook in Leverkusen en Bremen lopen gesprekken over een tijdelijke salarisvermindering: de spelers van Bayer Leverkusen en Werder Bremen kwamen zelf met het initiatief om een deel van hun honorarium af te staan. Momenteel ligt de Bundesliga formeel nog stil tot vrijdag 3 april. De DFB gaat dinsdag echter in overleg en zal dan naar alle waarschijnlijk besluiten om de competitie verder op te schorten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws