Antwerp moet bouwwerken aan tribune 4 van Bosuil stil laten leggen

Antwerp moet bouwwerken aan tribune 4 van Bosuil stil laten leggen

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 09:25di 24-03-2020 om 09:25

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 09:27di 24-03-2020 om 09:27

Bij Antwerp wordt er voorlopig niet gebouwd aan het Bosuilstadion. Door de coronacrisis liggen de bouwwerken aan Tribune 4 momenteel stil. Al panikeert men nog niet bij The Great Old.

Sinds begin deze week liggen de bouwwerken stil. "Alle werken zijn tot nader order opgeschort", vertelt Antwerp-woordvoerder Dimitri Huygen aan Het Nieuwsblad.  eDeze situatie mag natuurlijk niet té lang aanslepen, maar we zaten iets voor op schema dus er is nog ruimte om mogelijk toch nog de geplande timing te halen. Vergeet niet dat Ghelamco de héle hoofdtribune op amper 22 weken heeft gebouwd."

Antwerp is momenteel bezig aan de modernisering van de Bosuil. Na de hoofdtribune is Tribune 4 de volgende tribune die onder handen werd genomen. Die bouwwerken zouden normaal gezien in de loop van juni klaar moeten zijn. Al gooit de corona-crisis mogelijk roet in het eten.

Begin van de competitie
Wanneer er opnieuw gebouwd kan worden, is niet duidelijk. "En dat is momenteel moeilijk in te schatten. Veel langer dan enkele weken mag het in elk geval niet duren. Het materiaal is alvast allemaal aanwezig, dus we kunnen meteen weer starten wanneer de situatie het toelaat. Als we op dat moment natuurlijk ook genoeg mankracht van onze onderaannemers ter beschikking hebben", klinkt het.

Het is dus niet zeker dat de start van volgend seizoen gehaald kan worden. "Niemand kan voorspellen wat er de komende weken en maanden nog staat te gebeuren. Veel is ook afhankelijk van hoe de competitie zal eindigen en wanneer volgend seizoen zal starten. Allemaal vragen waar we nu nog geen antwoord op weten. Het wordt dus afwachten. Maar gezien de snelheid waarmee we Tribune 1 gebouwd hebben, zullen we hier ook wel een oplossing voor uitwerken", besluit Huygen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws