Belgische clubs mogen hopen, Alderweireld denkt aan terugkeer naar België

Belgische clubs mogen hopen, Alderweireld denkt aan terugkeer naar België

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 08:31di 24-03-2020 om 08:31

Afgelopen zomer keerden onder andere Simon Mignolet, Vincent Kompany en Steven Defour terug naar België. Is Toby Alderweireld de volgende die terugkeert naar de Belgische velden? Hij sluit het alvast niet uit.

De 31-jarige verdediger besloot onlangs om zijn contract bij Tottenham tot en met 2023 te verlengen. Hij lijkt echter ook al na te denken over zijn toekomst, die in België kan liggen. Na het aflopen van zijn contract ziet hij een terugkeer wel zitten. "Ik denk erover na om daarna naar België terug te keren", geeft hij aan bij Sporza.

Alderweireld denkt bij die beslissing aan zijn familie. "Vooral voor mijn kinderen, die dan drie en vijf jaar zullen zijn. Mijn oudste kindje zal dan naar de lagere school gaan en ik wil haar een normale jeugd geven. Ik wil haar naar een vaste school sturen voor die zes jaar lagere school zonder dat ze hoeft te reizen. Ik mis gewoon ook België. Het is ondertussen vijf weken geleden dat ik in België ben geweest, voor de geboorte van mijn zoontje", vertelt hij.

Onze landgenoot speelde als jeugdspeler voor Germinal Ekeren en Beerschot. Een terugkeer naar die club lijkt dan ook logisch, al sluit Alderweireld niets uit. "Ik ben een Beerschot-supporter, maar ik ben ook enorme fan van het Antwerpse voetbal in het geheel. Ik ben blij dat de Antwerpse ploegen iets beginnen te betekenen in België", besluit Alderweireld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws