'Anderlecht bespaart miljoenen euro's dankzij goodwill van eigen spelers'

'Anderlecht bespaart miljoenen euro's dankzij goodwill van eigen spelers'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 07:10di 24-03-2020 om 07:10

RSC Anderlecht rekent in tijden van crisis op de goodwill van de eigen spelers. De financieel noodlijdende club vroeg de eigen spelers om een maandloon af te staan. Dat kan Anderlecht namelijk miljoenen opleveren.

Maandag maakte de club al bekend dat een groot deel van de medewerkers op technische werkloosheid worden gezet. Daarnaast werd onder andere Pär Zetterberg en hoofdscout Pieter Eecloo al ontslagen om te besparen. Anderlecht vroeg de eigen spelers ook om een maandloon in te leveren.

De onderhandelingen daarover zijn nog niet helemaal rond, maar er zou binnenkort wel een akkoord zijn. Anderlecht, dat dringend geld nodig heeft, zou daardoor ook flink wat euro's besparen. Volgens Het Laatste Nieuws bespaart Anderlecht daardoor maar liefst drie miljoen euro.

Naast de spelers en medewerkers zou ook het bestuur een steentje bijdragen. Die krijgen echter wel nog geld, maar worden enkel nog maar vergoed voor de opdrachten die ze momenteel nog kunnen uitvoeren. Taken die niet uitvoerbaar zijn door het virus, worden niet uitbetaald.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws