UPDATE: 'Speeldag 30, bekerfinale en promotie-/degradatieduels zeker nog gespeeld'

UPDATE: 'Speeldag 30, bekerfinale en promotie-/degradatieduels zeker nog gespeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 06:45di 24-03-2020 om 06:45

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 13:03di 24-03-2020 om 13:03

De rest van de competitie blijft door de coronacrisis bijzonder onzeker. Er waren de voorbije dagen nog vier scenario's om de competitie af te werken. Daar blijven volgens Het Nieuwsblad er nu nog maar twee over. De clubs zouden niet meer denken aan het afwerken van de Play-Offs.

Het dagblad meldt dat heel wat clubs tot de realisatie zijn gekomen dat het afwerken van de Play-Offs dit seizoen stilaan onmogelijk is geworden. De profclubs rekenden er eerst nog op om op 15 april weer te kunnen trainen en op 15 mei te beginnen met voetballen. Het coronavirus heeft die planning echter ingehaald.

Volgens Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zullen de maatregelen acht weken worden aangehouden. "Voortschrijdend inzicht leert ons dat de play-offs op een normale manier afwerken vandaag niet langer mogelijk is", reageerde een clubleider bij Het Nieuwsblad.

Verder verloop
De raad van bestuur van de Pro League zit woensdag opnieuw samen in een teleconferentie om de rest van de competitie te bespreken. Daar worden de twee mogelijke scenario's besproken: de slotspeeldag, bekerfinale en promotiefinale nog spelen of helemaal niet meer spelen dit seizoen.

De meeste clubs willen naar verluidt de reguliere competitie nog afwerken en de bekerfinale nog spelen, maar bij de Pro League wil men op alle scenario's voorbereid zijn.

Nieuwe competitie, wie kampioen?
Zo is het nog maar de vraag of Oud-Heverlee Leuven akkoord zal gaan om de terugpartij van de promotiefinale in een leeg stadion te spelen. De Pro League denkt dan ook aan een formule voor volgend seizoen met achttien of zelfs twintig clubs in Eerste Klasse. Daarvoor rekent het echter op de richtlijnen van de UEFA.

Het is ook nog onduidelijk wat er met de verdeling van de Europese tickets zal gebeuren én wie de kampioen in. In Nederland denkt men eraan om de competitie vroegtijdig af te breken zonder kampioen. Club Brugge, dat een gigantische voorsprong van vijftien(!) punten heeft lijkt echter niet meteen van plan om dat zomaar te aanvaarden.

Update: De vergadering van de Pro League staat pas morgen (woensdag) gepland, maar volgens Het Laatste Nieuws worden de laatste speeldag, de bekerfinale en de promotie- en degradatiewedstrijden in Eerste Klasse B zeker nog gespeeld. Zelfs Play-Offs zijn niet volledig van tafel geveegd. Zo zouden vooral Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht en KRC Genk hopen op een (vorm van) Play-Offs. Antwerp wil stiekem nog richting Champions-League-plaatsen, terwijl Anderlecht en Genk momenteel niet op een gunstige plaats staan voor Europees voetbal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws