Asensio helpt Real Madrid aan FIFA-titel, Januzaj geraakt niet voorbij Llorente

Asensio helpt Real Madrid aan FIFA-titel, Januzaj geraakt niet voorbij Llorente

23-03-2020 21:50

Marco Asensio mag zich de FIFA-koning van de Primera División noemen. De 24-jarige aanvaller van Real Madrid was in de finale te sterk voor Aitor Ruibal van Leganés en haalde daarmee ruim 140.000 euro op voor Unicef in de strijd tegen het coronavirus. Onze landgenoot, Adnan Januzaj ging er al in de eerste ronde uit.

Asensio versloeg Ruibal in de finale, die zondagavond werd gespeeld, met 4-2, waardoor hij zich de beste FIFA-speler van de Spaanse competitie mag noemen. Het is een welkome opsteker voor de aanvaller, die door een zware knieblessure al vroeg een streep moest zetten door de rest van het seizoen.

In Spanje is na de uitbraak van het coronavirus de noodtoestand van kracht, waardoor de spelers zich massaal thuis zitten te vervelen. De Spaanse eSporter Ibai Llanos kwam daardoor met het idee om een FIFA-toernooi te organiseren, waar naast Asensio ook onder meer onze landgenoot Adnan Januzaj (Real Sociedad) en Marcos Llorente (Atlético Madrid) aan deelnamen.

Januzaj verloor zijn eerste match tegen Llorente al meteen met 3-5. Thibaut Courtois die ook geïnteresseerd was koos dan uiteindelijk toch maar voor een tweede deelname aan de online Formule-1 wedstrijd met onder meer Stoffel Vandoorne.

Opgave van Sergi Roberto
Opvallende afwezige was Sergi Roberto van FC Barcelona. Hij zou van de partij zijn, maar Barça zag zich genoodzaakt om de middenveld uit de wedstrijd te nemen vanwege een sponsorovereenkomst met Konami, de maker van FIFA-concurrent Pro Evolution Soccer. Het besluit van Barça zorgde voor veel verontwaardiging op social media.