Alderweireld over toekomstplannen: “Dat wil ik mijn familie niet meer aandoen

Alderweireld over toekomstplannen: “Dat wil ik mijn familie niet meer aandoen"

23-03-2020 21:44
1

Toby Alderweireld speelt al enkele jaren bij Tottenham Hotspur. De verdediger praat tegenover Sport/Voetbalmagazine over zijn toekomst. Een carrière als hoofdtrainer lijkt er niet van te komen.

“Daar kan ik sowieso al een kruis over maken”, begint Alderweireld. “Vanaf mijn vijftiende ben ik voor het voetbal gegaan en heb ik er alles voor gelaten. Tel er nog drie, vier jaar bij en je zit aan twintig jaar. Ik ken mezelf: wanneer ik het trainerschap zou ingaan, ben ik heel ambitieus en dan begint het hele verhaal opnieuw.”

“Dat wil ik mijn familie niet meer aandoen. Zij hebben altijd alles gelaten voor mij en ik zou het enorm egoïstisch van mezelf vinden om daar opnieuw voor te kiezen. Na mijn carrière als voetballer is het tijd voor mijn gezin, mijn familie en iedereen om mij heen die zich heeft aangepast aan mijn manier van leven.”

Alderweireld is ook een familieman. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn kinderen gewoon naar school kunnen gaan, vriendjes en vriendinnetjes kunnen krijgen en niet om het jaar moeten verhuizen en weer nieuwe stappen moeten zetten.”

“Ik wil mijn kinderen een veilige omgeving kunnen bieden waarbij ze voelen: hier kan ik opgroeien, hier kan ik kind zijn, hier kan ik met mijn vriendjes en mijn vriendinnetjes spelen, hier kan ik mijn leven ontwikkelen”, besluit de Rode Duivel.

Zaakwaarnemer
Misschien wordt Alderweireld wel zaakwaarnemer. "Het zou misschien jammer zijn om helemaal niets in het voetbal te doen. Er zijn veel negatieve verhalen geweest over zaakwaarnemers. Misschien wil ik wel iemand zijn die spelers kunnen vertrouwen. Ik heb ervaring in een wereld die niet gemakkelijk is en zou anderen daarin kunnen begeleiden. Aan de andere kant... misschien wil ik ook wel helemaal iets anders gaan doen. Maar vooral wil ik vader zijn."