Seizoen in Nederland lijkt voorbij: geen Eredivisie en Eerste Divisie tot 1 juni

Seizoen in Nederland lijkt voorbij: geen Eredivisie en Eerste Divisie tot 1 juni

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 19:33ma 23-03-2020 om 19:33

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 19:36ma 23-03-2020 om 19:36

Het voetbal in Nederland ligt in ieder geval tot 1 juni stil. Dat werd maandagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt het daarmee vrijwel onmogelijk om het seizoen nog uit te spelen. Ook de finale van de KNVB Beker staat op de tocht.

Het kabinet zet een streep door alle evenementen in Nederland om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarbij vervalt ook de ondergrens van honderd mensen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie) na het crisisberaad van enkele ministers. De maatregelen golden eerst tot en met maandag 6 april. Speelronde 27 en speelronde 28 van de Eredivisie werden daardoor al afgelast. Nu zijn de maatregelen dus verlengd tot 1 juni.

De UEFA communiceerde eerder nog het uitgangspunt om de nationale competities voor 30 juni af te maken, mede doordat dan de contracten van spelers aflopen. Het EK 2020 werd al uitgesteld tot medio volgend jaar, terwijl ook de finales van de Champions League en Europa League zijn uitgesteld. Desondanks lijkt de kans dat de Nederlandse competities voor de streefdatum zijn afgerond nihil. De Eredivisie vergadert dinsdag over de gevolgen, de KNVB heeft nog niet gereageerd.

Naast de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is het ook hoogst onzeker of en wanneer de finale van de KNVB Beker nog gespeeld kan worden. Feyenoord en FC Utrecht zouden het tegen elkaar opnemen. Afwachten of deze maatregelen ook in België zullen worden genomen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Vind jij dat dit in België ook moet gebeuren?

(117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws