Van Eetvelt legt uit: “Iedereen, dus ook leidinggevenden, een inspanning doen”

Van Eetvelt legt uit: “Iedereen, dus ook leidinggevenden, een inspanning doen”

23-03-2020 19:14 Laatste update: 19:21
8

Er worden weer heel wat veranderen doorgevoerd bij RSC Anderlecht. Door de coronacrisis moeten de kosten gereduceerd worden. CEO Karel Van Eetvelt legt tegenover Radio 1 de situatie uit.

Anderlecht greep snel in. “Deze maatregel is in eerste instantie bedoeld om te zorgen dat het bedrijf Anderlecht nog leeft na de coronacrisis. De toestand voor Anderlecht is zeer ernstig, zoals in veel bedrijven op dit moment. Voor eender welke sector geldt dat je in de problemen komt als je inkomsten wegvallen en je kosten gewoon doorlopen. Als die situatie te lang duurt, ga je failliet. Daarom hebben we oplossingen gezocht om te zorgen dat Anderlecht kan blijven verder bestaan", citeert Het Nieuwsblad.

Niet enkel de spelers moeten inleveren (één maandloon, red.), maar ook de leidinggevenden bij Anderlecht. “Als je verantwoordelijkheid draagt, moet je het voorbeeld geven. Iemand als Kompany heeft een zeer belangrijke rol gespeeld. Hij was als eerste bereid de inspanning te doen. Ook de leiding en de directie zullen die inspanning doen. (...) Voor mij is dit een uitdaging, want ik ben meteen met een moeilijke boodschap naar mijn toekomstige collega’s (Van Eetvelt is officieel pas in dienst vanaf 1 april, red.) moeten gaan. Maar je merkt wel dat zo’n situatie mensen dichter bij elkaar brengt.”