'Amerikaanse miljardair Dell zet zijn zinnen op Engelse club'

'Amerikaanse miljardair Dell zet zijn zinnen op Engelse club'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 18:00ma 23-03-2020 om 18:00

Derby County is met de Amerikaanse miljardair Michael Dell, oprichter van computergigant Dell, in gesprek over een financiële injectie. De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium.

Dat meldt The Telegraph maandag. Dell (55) is met een vermogen van ruim zestien miljard dollar een van de rijkste mensen ter wereld. Derby County is op zoek naar een partij die bereid is om de Championship-club financieel bij te staan. De club heeft grote ambities en wil zo snel mogelijk naar de Premier League. Maar daar is geld voor nodig.

Mogelijk biedt Dell Derby County de helpende hand. Hij praat momenteel met de club en is bereid om een financiële injectie toe te dienen. Daar krijgt hij vanzelfsprekend veel zeggenschap voor terug. Dell heeft als hij instapt een belangrijke stem in de toekomstplannen van de club.

Het is nog niet duidelijk hoe Dell en Derby County met elkaar gaan samenwerken. Volgens The Telegraph zijn er diverse opties: het zou kunnen gaan om een lening, een investering of een overname. Dell sprak vorig jaar ook met de clubleiding van Sunderland. Een overname ging toen niet door.

Derby County staat momenteel op de twaalfde plaats in het Championship.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws