Coronavirus kan ook transfer Meunier dwarsbomen: ‘Veel onzekerheid’

Coronavirus kan ook transfer Meunier dwarsbomen: ‘Veel onzekerheid’

23-03-2020 16:14 Laatste update: 16:19

Thomas Meunier wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Borussia Dortmund. Een toptransfer van de verdediger van Paris Saint-Germain lijkt echter ver weg door het coronavirus.

“Thomas Meunier heeft al getekend bij Borussia Dortmund. Deze info kan ik met grote zekerheid delen. Het is alleen nog niet officieel”, dat liet ex-PSG-middenvelder Jerome Rothen aan Radio Monte Carlo weten. Het coronavirus lijkt echter roet in het eten te gooien. De clubs krijgen een fikse financiële tegenslag te verwerken.

Technisch directeur van Dortmund Michael Zorc laat tegenover Kicker weten dat Dortmund niet de toer op zal gaan zoals vorige zomer. “Er is veel onzekerheid bij alle voetbalclubs. We weten dan ook niet wanneer we opnieuw kunnen spelen. Het wordt een vervelende zomer. Dit jaar komen er sowieso geen drie transfers op drie dagen tijd. We moeten eerste deze crisissituatie aanpakken", citeert Het Nieuwsblad.

Afgelopen zomer was Dortmund zeer actief op korte tijd met de transfers van Thorgan Hazard, Julian Brandt en Nico Schulz voor in totaal 75 miljoen euro. In de winter haalde Dortmund ook al Erling Braut Haaland (RB Salzburg) en Emre Can (Juventus). Door de coronacrisis lijkt de transfermarkt minder actief te zullen gaan zijn.