'Barça andere favoriete club van mij, maar heb altijd van Liverpool gehouden'

'Barça andere favoriete club van mij, maar heb altijd van Liverpool gehouden'

23-03-2020 12:45

Trent Alexander-Arnold is lyrisch over Liverpool-manager Jürgen Klopp, onder wie hij is uitgegroeid tot één van de beste rechtsbacks ter wereld. De 21-jarige Engelsman sluit niet uit dat hij zijn gehele carrière op Anfield blijft.

Volgens Alexander-Arnold is Klopp 'ongelooflijk'. "Alles aan hem en op elke mogelijke wijze. Zijn man mangement, hoe hij is als persoon, als manager. Gewoon ongelooflijk", zegt de vleugelverdediger in een interview met GQ. "Je merkt dat hij iemand is die geeft om de mensen om hem heen. Voor hem is iedereen gelijk. Hij behandelt de aanvoerder hetzelfde als een jong talent."

"Mensen hebben misschien het beeld van hem dat hij erg emotioneel is, het hart op de tong heeft", vervolgt Alexander-Arnold. "Maar hij beheerst het op een manier waar iedereen in zijn omgeving baat bij heeft. Hij weet wat hij moet zeggen, op het juiste moment en op welke toon."

Alexander-Arnold geniet met volle teugen bij zijn droomclub Liverpool. Maar behalve The Reds is FC Barcelona een 'andere favoriete club van hem'. "Ik heb het gevoel dat ze dezelfde waarden en normen hanteren als Liverpool."

Alexander-Arnold sluit niet uit dat hij zijn hele loopbaan bij Liverpool blijft. Over spelen in bijvoorbeeld Spanje heeft hij nooit echt nagedacht. "Ik heb altijd van Liverpool gehouden, ben altijd fan van deze club geweest. Ik droom niet van spelen voor een andere club. Ik houd van Liverpool, van de fans, de mensen hier en de stad. Dus waarom zou ik daarover nadenken?"