Courtois: Ik had nooit gedacht dat ik op zo'n hoog niveau zou racen

Courtois: "Ik had nooit gedacht dat ik op zo'n hoog niveau zou racen"

23-03-2020 12:30 Laatste update: 12:31

Thibaut Courtois kan een tijdje niet in doel staan, maar laat nu een heel ander talent zien: online racen. Ook daarin blijkt hij nu wereldtop te zijn. Hij is dan ook al een tijdje bezig met het spel.

"Ik ben fan van videogames, maar ik speel vaker F1 dan FIFA", laat Courtois weten aan La Dernière Heure. "Ik ben in 2013 begonnen op de Playstation. Wat later heb ik op aandringen van mijn vriend Arnaud De Greef - die voor KMSK Deinze speelt - geïnvesteerd in een Playseat en een Fanatec Podium stuur. Sindsdien racen we bijna elke avond."

Vorige week werd Courtois tweede in de 'Not the Aus GP'. "Na de wedstrijd vertelde men mij meteen dat mijn stuur niet goed was afgesteld. Dat heb ik dus voor de wedstrijd in Bahrein veranderd. Racen met een simulator is goed voor de concentratie en reflexen. In de autosport en in het voetbal moet je heel precies zijn. Het kleinste foutje is fataal. Als je een fractie van een seconde te laat remt, zit je in de bak of de muur."

Courtois is bijzonder verbaasd over zijn niveau. "Ik had aanvankelijk nooit gedacht dat ik op zo’n hoog niveau zou meespelen. Maar ik amuseer me wel. Ik praat ook soms met Stoffel Vandoorne. Het was leuk om vorige week voor hem te finishen, ook al was het door een crash. We konden erom lachen. Ik weet wel dat het maar een spel is. Een carrière achter het stuur? Ik weet het niet, we zullen eerst zien tot welke leeftijd ik kan voetballen. Daarna zou ik graag eens racen op een circuit, om te zien wat mijn niveau is. En als ik snel ben, waarom niet? Ik vind het misschien leuk."