Vormer blijft in zijn kot: Ruud is huisman geworden, wie had dat gedacht?

Vormer blijft in zijn kot: "Ruud is huisman geworden, wie had dat gedacht?"

23-03-2020 11:30
7

Ook Ruud Vormer zit de komende weken zonder werk thuis. Zijn vrouw Roos, die zelf als spoedarts werkt, weet echter dat hij zich niet verveelt. Vormer moet nu heel wat huishoudelijke taken op zich nemen. 

"We hebben sinds kort een hometrainer thuis. Bezorgd door Club Brugge, zodat Ruud kan blijven trainen. Wat een opluchting. Elke dag een stuk rennen of fietsen is erg goed voor zijn humeur. Want de rollen zijn sinds een week helemaal omgedraaid. Plots is mijn rooster verdubbeld qua uren en Ruud… Ruud is huisman geworden. Wie had dat gedacht?", geeft ze aan bij Het Laatste Nieuws.

Zelf zal ze de komende weken voor twee moeten werken. "De telefoon gaat. Het is één van mijn collega-spoedartsen. Hij geeft aan dat het hem even te veel wordt, na vijf nachtdiensten. Hij vraagt me of ik hem de komende nacht kan bijstaan. Ruud is niet blij. Zijn eerste nacht alleen met onze baby van zes maanden plus de andere twee kids ziet hij stiekem totaal niet zitten. Hij baalt. Reageert boos. Waarna hij vervolgens tot bezinning komt. 'Ik ga je missen vannacht.' Amen."

Gelukkig worden de veiligheidsmaatregelen nu steeds beter gevolgd. "Dankzij de radio hoor ik het applaus dat eerder op de avond door de straten van België heeft geklonken. Fantastisch, die waardering. Maar waar ik nog het meest blij om ben, is dat ik geen kip op de weg zie. Jullie zeggen 'kat', hé – ik weet het wel. Ach, kip of kat: wat telt, is dat we het allemaal samen doen."