'FC Barcelona wil spitsbroeder van Lukaku tegen elke prijs halen'

'FC Barcelona wil spitsbroeder van Lukaku tegen elke prijs halen'

23-03-2020 10:42
3

FC Barcelona maakt serieus werk van de komst van Lautaro Martínez. De Catalanen hebben een eerste bod uitgebracht op de 22-jarige Argentijn, maar dat is door Internazionale afgewezen.

Volgens La Gazzetta dello Sport bedroeg het voorstel van de Catalanen zeventig miljoen euro plus Arturo Vidal en Nelson Semedo. Hoewel trainer Antonio Conte beide spelers er graag bij wil hebben, zet Inter in op een meer lucratieve deal. Martínez heeft een transferclausule van 111 miljoen euro in zijn contract in het Stadio Giuseppe Meazza, waar hij tot medio 2023 vastligt.

Barça hoopt dat bedrag dus te drukken door spelers in ruil aan te bieden. Diario Sport schreef zondag al dat de Spaanse kampioen de kosten omlaag wil brengen, maar tegelijkertijd de selectie van een impuls wil voorzien. Naast Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho zou daardoor ook Antoine Griezmann mogen vertrekken. Naast Martínez moeten zij ruimte maken voor onder meer Neymar.

Voor de Argentijnse aanvaller ligt naar verluidt een contract ter waarde van tien miljoen euro per seizoen klaar in Camp Nou. Barça lijkt ondertussen wel met de volledige transfersom over de brug te moeten komen om Inter te overtuigen.