Degryse wil JPL-seizoen uitspelen: Met of zonder publiek, dat maakt niet uit

Degryse wil JPL-seizoen uitspelen: "Met of zonder publiek, dat maakt niet uit"

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 08:45ma 23-03-2020 om 08:45

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 08:48ma 23-03-2020 om 08:48

De aanhoudende coronacrisis doet de twijfels rond de verderzetting van de Belgische competitie oplaaien. Momenteel wordt er al tot minstens 1 mei niet gevoetbald, maar Marc Degryse houdt alvast rekening met verschillende scenario’s.

Volgens de analist bestaat er een kans om het volledige seizoen, inclusief de Play-Offs, nog af te werken. "Als we in juni weer kunnen voetballen, kun je de competitie uitspelen. Met of zonder publiek, dat maakt me niets uit. Ik hoor mensen opmerken dat voetbal voor lege tribunes maar niks is, en ik snap dat wel, maar 't is nog altijd beter dan niks - 't is kiezen voor de pest of de cholera", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Al oppert de oud-Rode Duivel wel voor wedstrijden zonder publiek. "Zonder voetbal tot in augustus ga je veel mensen ongelukkig maken. Maar 't moet veilig zijn, absoluut. Vroeger, als er geen volk zat in de tribunes, en de match was niet op tv, kon je zeggen: 'Geen mens ziet ons, wat zitten wij hier te doen?' Maar nu is alles op televisie."

"Die gasten spelen voor - wat is het? - 200.000 kijkers, 300.000, 400.000... Dat moet toch érgens een voldoening geven? Als de piek van het virus voorbij is, en de mensen durven weer een beetje hun huis uit, gaan we met z'n allen snákken naar voetbal. Maar de virologen moeten groen licht geven, natuurlijk", besluit Degryse.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws