Zetterberg na ontslag bij Anderlecht: Ik moet het aanvaarden, maar snap het niet

Zetterberg na ontslag bij Anderlecht: "Ik moet het aanvaarden, maar snap het niet"

23-03-2020 08:16 Laatste update: 08:17
10

Pär Zetterberg mag dan wel een RSC Anderlecht-icoon zijn, toch hield dat de nieuwe beleidsmensen – onder leiding van CEO Karel Van Eetvelt - niet tegen om de Zweed aan de deur te zetten. De 49-jarige oud-speler van Anderlecht baalt wel na zijn ontslag bij de club van zijn hart.

Officieel haalde Anderlecht het coronavirus aan als één van de reden van zijn ontslag. Zelf kreeg Zetterberg echter geen duidelijke uitleg van paars-wit. "Wil de club geld besparen met het coronavirus dat alles blokkeert? Was ze niet tevreden over mijn werk? Ik weet het echt niet, maar zo is het. Ik moet het maar aanvaarden, ook al snap ik het niet", klinkt het in Het Nieuwsblad.

In de wandelgangen werd gesuggereerd dat eerder de rol van Michael Verschueren uitgespeeld was, maar Zetterberg werd als eerste ontslagen. "Ik weet niet of mijn vertrek aan het lot van Michael gekoppeld is. Maar ­Anderlecht wil geld besparen, wat gezien de situatie logisch is."

Opvallend: kort na zijn ontslag kreeg Zetterberg een bericht van Vincent Kompany. "Hij belde om te zeggen dat het niet zijn beslissing was", aldus de Zweed.