OFFICIEEL: Japan en IOC vinden akkoord over nieuwe datum Olympische Spelen

OFFICIEEL: Japan en IOC vinden akkoord over nieuwe datum Olympische Spelen

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 08:28ma 23-03-2020 om 08:28

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 14:25ma 30-03-2020 om 14:25

Canada heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer. Dat maakt het Canadees Olympisch Comité (COC) en het Paralympisch Comité (CPC) bekend. De voetbalvrouwen van het land nemen daardoor ook geen deel aan het toernooi.

Canada ziet het niet zitten om in tijden van de coronacrisis naar de Olympische Spelen te gaan. "Het COC en het CPC doen een dringend beroep op het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de Spelen een jaar uit te stellen", klinkt het.

"We bieden onze volledige medewerking en steun, bij de inspanningen die er nodig zijn om de Spelen op een later tijdstip te organiseren. Hoewel we de complexiteit van uitstel erkennen, is er niets belangrijker dan de gezondheid en de veiligheid van onze atleten en de wereldgemeenschap."

Het IOC maakte zondag bekend zichzelf vier weken de tijd om een besluit te nemen over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Tokio. De Spelen zullen sowieso niet volledig geschrapt worden. "Dat lost geen enkel probleem op voor wie dan ook", vindt de sportkoepel.

Update: Ook de Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound bevestigd. Een officiële verklaring van het Internationaal Olympisch Comitë is er nog niet. "Op basis van de informatie die het IOC nu ter beschikking heeft, is besloten tot uitstel", zegt Pound tegen USA Today. Voor hoelang de Spelen worden uitgesteld, is volgens hem nog niet bekend. "De Spelen zullen niet op 24 juli beginnen, dat is wat ik weet." De Amerikaanse krant meldt dat de Spelen vermoedelijk naar volgend jaar zomer worden verplaatst.

Update: De Japanse organisatie en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hebben een akkoord gevonden over een nieuwe datum van de Olympische Spelen. De Spelen zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus plaatsvinden. Nu moeten de sportbonden wereldwijd beginnen met puzzelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Lees meer over: Canada

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws