'Eredivisie denkt aan hervorming, gaat Jupiler Pro League zelfde weg op?'

'Eredivisie denkt aan hervorming, gaat Jupiler Pro League zelfde weg op?'

23-03-2020 07:29 Laatste update: 07:40
1

Het is niet uitgesloten dat de Eredivisie volgend seizoen uit twintig clubs bestaat. Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van het overleg tussen de KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie over mogelijke scenario's voor het einde van de competitie.

Ondanks het coronavirus dat om zich heen blijft grijpen in heel Europa, moeten alle competities uiterlijk 30 juni afgelopen zijn. In het slechtste geval haalt de Eredivisie deze deadline niet, waardoor twintig clubs aan het seizoen 2020/2021 zouden beginnen: de huidige achttien clubs én SC Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Het spelen met twintig clubs zou betekenen dat er tot 30 juni niet gevoetbald kan worden in Nederland. De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie zien het worst case scenario echter als als het meest eerlijke, zonder op de zaken vooruit te willen lopen. Betrokken partijen vinden het nog te vroeg om in te gaan op het geschetste noodscenario, aldus De Telegraaf.

Bij de Pro League liggen er ook meerdere scenario's op tafel. Zowel een competitie met achttien clubs als één met twintig clubs - waarbij 1B wordt afgeschaft - behoren tot de mogelijkheden. Al hoopt men in een ideaal scenario de huidige competitie alsnog uit te spelen.