Alderweireld had nog geen contact met Fellaini: Niemand ontkomt aan virus

Alderweireld had nog geen contact met Fellaini: "Niemand ontkomt aan virus"

22-03-2020 21:46

Toby Alderweireld heeft nog geen contact gehad met Marouane Fellaini, zijn ex-ploegmaat bij de Rode Duivels die besmet is met het coronavirus.

"Hij heeft toch laten weten dat alles goed met hem gaat", vertelde Alderweireld aan Vtm. "Dit bewijst dat niemand ontkomt aan het virus. Wij zijn fysiek voldoende gezond om er tegen te strijden en hopelijk blijven die cijfers beperkt voor iedereen."

Ondertussen houdt Alderweireld zich aan de nieuwe regels én probeert hij zich bezig te houden. "Ik heb binnen geen gym, maar om de hoek is er een park waar ik kan lopen op basis van de schema's die ik krijg van de club", vervolgde de verdediger.

"Vooral mijn collega’s die uit Europa komen, weten hoe ernstig het hier nog kan worden. Daarom hou ik me zo goed mogelijk aan alle maatregelen. Ik ga buiten dat lopen enkel nog naar de supermarkt. Dit klinkt misschien erg stom, maar voetbal is totaal niet belangrijk nu. Dit is misschien wel een teken."

"Voetbal is nog altijd de mooiste en belangrijkste bijzaak, maar familie en gezondheid komen op de eerste plaats. Jammer genoeg dat we dit op deze manier moeten vaststellen."