Alderweireld: Miserie gebruiken om volgend jaar iets extra mooi neer te zetten

Alderweireld: "Miserie gebruiken om volgend jaar iets extra mooi neer te zetten"

22-03-2020 20:53 Laatste update: 21:55
1

Toby Alderweireld heeft tablets gekocht voor ziekenhuizen. Op die manier kunnen besmette mensen daar kunnen chatten met hun familie en vrienden. Tijdens een gesprek met Vtm legde Alderweireld uit waarom hij dat deed.

"Ik vroeg me met mijn vader af wat we zouden kunnen doen om te helpen en zo zijn we terecht gekomen bij die iPads. Het mentale aspect van iemand niet te kunnen zien, zeker wanneer je niet gezond bent, wordt onderschat", vertelde de 31-jarige verdediger van Tottenham. "Ook al is het maar een druppel op een hete plaat, met zo’n kleine dingen proberen we toch met iets te helpen."

Het Europees Kampioenschap werd ondertussen uitgesteld. Alderweireld heeft daar begrip voor. "Voor onze groep, toch matuur genoeg om daarmee om te gaan, maakt dat niet veel uit. De spelers die wat ouder zijn, weten echt wel hoe hun lichaam in elkaar zit. Dan gaat dat één jaartje niet uitmaken. Misschien moeten we deze miserie meepakken om volgende jaar iets extra moois neer te zetten", besloot de Rode Duivel.