ESPN: Artikel 17 in FIFA-regels biedt mogelijkheden voor Barça én Neymar

ESPN: Artikel 17 in FIFA-regels biedt mogelijkheden voor Barça én Neymar

22-03-2020 20:34
2

FC Barcelona maakt nog altijd werk van de terugkeer van Neymar, meldt ESPN zondag. Volgens het medium proberen de Catalanen zich te beroepen op Artikel 17: een hiaat in de FIFA-transferregels, die in 2006 al de beruchte 'Webster-deal' mogelijk maakte.

De Schot Andy Webster beschikte destijds over een meerjarig contract bij Hearts of Midlothian, maar kon deze verbintenis afkopen en transfervrij naar Wigan Athletic vertrekken. Volgens Artikel 17 mogen spelers die al langer dan drie jaar bij een club spelen en nog geen 28 waren toen ze hun contract ondertekenen, op deze manier onder hun verbintenis uitkomen.

Deze regel zou deuren openen voor FC Barcelona en Neymar: de Braziliaan was 25 toen hij in 2017 bij Paris Saint-Germain tekende en gaat binnenkort dus zijn vierde contractjaar in Parijs in. Volgens ESPN is Barça momenteel bezig om te onderzoeken of het zich op deze regel kan beroepen.

Vanaf het moment dat Neymar naar Frankrijk vertrok, deden de geruchten over een mogelijke terugkeer naar Spanje al de ronde. Volgens Spaanse media heeft hij onlangs een aanbod van PSG om zijn tot 2022 doorlopende contract te verlengen, al naast zich neergelegd.