Atalanta-Valencia mocht nooit gespeeld worden: Dat was een biologische bom

Atalanta-Valencia mocht nooit gespeeld worden: "Dat was een biologische bom"

22-03-2020 20:15 Laatste update: 20:23
1

Verschillende Italiaanse dokters wijzen naar de wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia (4-1) als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije heerst. 

Woensdagavond 19 februari werd de heenmatch van de achtste finale van de Champions League afgewerkt tussen Atalanta en Valencia in San Siro, omdat het Gewiss-stadion van Atalanta niet voldoet aan de UEFA-normen. Dat had nooit mogen gebeuren. "Ik heb al vele theorieën gehoord over waarom het virus net in Bergamo zich zo snel verspreidt", stelt Fabiano Di Marco, hoofd van de dienst longziekten in het ziekenhuis Papa Giovanni XXIII in Bergamo, in de Corriere della Serra.

"Hier de mijne: Atalanta - Valencia was een biologische bom. 40.000 mensen uit Bergamo die per bus, trein of met de auto de verplaatsing maakten naar Milaan. Ze zaten dicht op elkaar gepakt in de Milanese metro. Ze aten en dronken samen. Ze verbroederden met fans van Valencia, waarvan er ook 2.500 afgereisd waren. En die daarna de eclatante zege vierden. Er waren toen wel enkele maatregelen ter preventie, maar die werden alles behalve gerespecteerd", besloot Di Marco.