De Jong wacht ontwikkelingen in Sevilla af: '40 graden of nog meer in de schaduw'

De Jong wacht ontwikkelingen in Sevilla af: '40 graden of nog meer in de schaduw'

22-03-2020 19:32

Waar Luuk de Jong een aantal weken terug nog vrolijk door de straten van Sevilla kon wandelen, zit Spanje nu in een totale lockdown vanwege de uitbraak van het coronavirus. De spits traint in zijn huis verder en vraagt zich af of de competitie uitgespeeld kan worden.

Het voelde gek aan toen De Jong verplicht thuis moest blijven in zijn huis in de Spaanse stad. "Sevilla is een bruisende stad, in februari was het al boven de 20 graden en leefde iedereen buiten, maar net als de rest van Spanje is de stad nu in lockdown", constateert De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is echt heel gek om mee te maken."

Sevilla heeft de spelers tot minstens aankomende maandag naar huis gestuurd, maar het plan is om daarna weer met elkaar te gaan trainen. "Maar we houden er natuurlijk rekening mee dat we nog langer verplicht thuiszitten", is De Jong realistisch. "Ploeggenoten spreek ik af en toe op de app. Tot op dit moment heeft niemand symptomen van corona, en dat had wel gekund. Onze laatste wedstrijd voor de stop was uit bij Atlético Madrid. Juist in Madrid is de heftigste uitbraak geweest."

De Nederlander vraagt zich af of de competitie in Spanje uitgespeeld gaat worden, en mocht het zover komen: hoe? "Ik ben wel benieuwd: gaan we dan in juni inhalen? En misschien wel doorspelen tot in juli? Tegen die tijd is het hier in Sevilla verzengend heet, 40 graden of nog meer in de schaduw. Dat wordt dan nog wat. Ik neem aan dat de club gewoon thuis wil spelen, aftrappen om 22.00 uur 's avonds of nog later, zoiets", sluit hij af.