UPDATE: Marca komt met nieuws over Barça, nog geen akkoord met spelers

UPDATE: Marca komt met nieuws over Barça, nog geen akkoord met spelers

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 17:30zo 22-03-2020 om 17:30

Laatste update: dinsdag 24 maart 2020 om 20:27di 24-03-2020 om 20:27

De directie van FC Barcelona heeft een intentieovereenkomst bereikt met de spelers over een tijdelijke verlaging van het salaris. De maatregel heeft geen invloed op de overige teams, maar geldt alleen voor het eerste elftal.

Dat meldt Sport. Spaanse media meldden al dat de directie van Barcelona voornemens was om het mes te zetten in de spelerssalarissen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden er geen wedstrijden meer gespeeld en heeft de club dus ook geen inkomsten, maar Barcelona moet wel gewoon de torenhoge salarissen doorbetalen.

Barcelona-voorzitter Josep Mario Bartoméu sprak daar de afgelopen dagen over met leiders Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué, meldt Sport. De directie heeft met de selectie een akkoord bereikt over een tijdelijke verlaging van de lonen. Helemaal definitief is dat nog niet, want het betreft een intentieovereenkomst, maar naar verwachting wordt dit snel definitief gemaakt. Beide partijen zijn zich ervan bewust dat dit een noodzakelijke maatregel is.

Alleen de spelers van Barcelona 1 moeten salaris inleveren. De overige teams (vrouwenelftal en jeugd) en die van de andere sporten (basketbal, handbal, zaalvoetbal en hockey) krijgen gewoon wat ze gewend zijn.

Update: Marca heeft een ander geluid over de op handen zijnde salarisverlaging bij FC Barcelona laten horen. Volgens het medium staat de spelersgroep welwillend tegenover een gebaar van solidariteit, maar is het eerste voorstel vooralsnog niet geaccepteerd door de vertegenwoordigers van de selectie. Beide partijen blijven echter met elkaar op zoek naar een oplossing, aldus Marca.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws