Casteels en co. weer naar de club: Wolfsburg verdeelt selectie in vier groepen

Casteels en co. weer naar de club: Wolfsburg verdeelt selectie in vier groepen

22-03-2020 16:30

Koen Casteels mag maandag weer aan de slag. Zijn club VfL Wolfsburg zal ondanks de huidige coronacrisis de trainingen hervatten, laten Die Wölfe zondagmiddag weten via de officiële kanalen.

De huidige nummer 7 van de Bundesliga zal de momenteel geldende hygiëneregels echter strikt in acht nemen. De selectie is onderverdeeld in vier groepen, die voorlopig hoofdzakelijk in het krachthonk van de Volkswagen Arena aan de slag zullen gaan. "Vooralsnog is het de bedoeling dat er vanaf 2 april weer wedstrijden gespeeld worden", aldus Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke. "Hoe onrealistisch dat ook is, we zullen ermee om moeten gaan."

BILD heeft extra details over de eerste trainingsdag in Wolfsburg. Volgens de toonaangevende ochtendkrant zal de eerste teambespreking plaatsvinden in de persruimte van het stadion, zodat de spelers voldoende afstand van elkaar kunnen nemen. Ook zullen er elke dag tests plaatsvinden en mogen de vier groepen binnen de selectie niet met elkaar in contact komen.

Dinsdag zal duidelijk worden of VfL Wolfsburg 'gewoon' tegen Bayer Leverkusen kan spelen op zaterdag 4 april. De DFB komt dan bij elkaar om te overleggen over een vervolg van de competitie.