Zware kritiek op Coucke: 'Hij rijdt zijn 'liefde' KV Oostende in de vernieling'

Zware kritiek op Coucke: 'Hij rijdt zijn 'liefde' KV Oostende in de vernieling'

22-03-2020 15:14 Laatste update: 15:35
11

Voor KV Oostende dreigt het einde eraan te komen nadat investeringsmaatschappij Pacific Media Group zich voorlopig teruggetrokken heeft. Er is nog steeds geen akkoord over de huur van het stadion. Columnis Hans Vandeweghe wijst met de beschuldigende vinger richting Marc Coucke.

'Er zijn in het dossier-KV Oostende haast alleen fouten gemaakt', schrijft hij in zijn column in De Morgen. 'Maar de grootste fout waarmee alles is begonnen, is de overinvestering van Marc Coucke toen die in 2014 volledig eigenaar werd van KV Oostende. In datzelfde jaar verkocht hij Omega Pharma aan Amerikanen.'

'In dat gezegende jaar 2014 is Marc Coucke begonnen met geld te pompen in de bodemloze put KV Oostende. Van dat geld wil hij nu 6,2 miljoen recupereren, en op korte termijn, heeft hij de Amerikaanse overnemer laten weten. Die dacht eerder aan een gespreide heronderhandelde terugbetaling, maar Coucke is onverbiddelijk tegenover KV Oostende', klinkt het.

Einde van KVO?
Vandeweghe vreest ook voor de toekomst van KVO. 'Als hij voet bij stuk houdt, rijdt hij zijn grote irrationele liefde (eigen woorden) in de vernieling', aldus de columnist.

'Als het niet tot een vergelijk komt tussen Coucke en de Amerikanen schiet Coucke er 6,2 miljoen bij in, verliest hij het stadion aan de stad Oostende en gaat KV Oostende overkop. Voor de jeugd van KVO zou dat een drama betekenen. Voor de profsectie een terugzetting naar het niveau dat ze waard zijn: amateurliga. Een verscheurende keuze.'