Het tijdperk-Vanoppen bij Beerschot: Hij wilde dat we op een paars veld speelden

Het tijdperk-Vanoppen bij Beerschot: "Hij wilde dat we op een paars veld speelden"

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 12:34zo 22-03-2020 om 12:34

Aangezien er in coronatijden niet gevoetbald mag worden, hebben heel wat protagonisten (noodgedwongen) tijd om terug te blikken op het verleden. Zo doet Jacky Mathijssen een boekje open over Patrick Vanoppen, die aan het begin van het vorige decennium de plak zwaaide bij Beerschot V.A.

"De ambities voor het seizoen 2011-2012 waren in ieder geval torenhoog en we weten allemaal hoe het is afgelopen", doelt Mathijssen op de noodlottige afloop bij Het Nieuwsblad. "Maar in eer en geweten: ik ben ervan overtuigd dat hij – zeker in het begin – de beste bedoelingen had met de club. Hij heeft zich alleen door jan en alleman laten opjagen om alles nog sneller te forceren. Beerschot was een zieke patiënt in die tijd", klinkt het negatief.

"Ik voelde me daar verantwoordelijk voor, toch zeker op sportieve vlak, en Patrick op het financiële", gaat Mathijssen verder. "Maar alleen al de loonlast was gigantisch. Op korte termijn vervangers gaan zoeken die aan een kwart van de voorwaarden wilden komen voetballen, was niet evident om niet te zeggen onmogelijk. De club was bij wijze van spreken nog maar amper uit het ziekbed gesukkeld. Dan moet je eerst terug voorzichtig leren stappen en zeker niet spurten. Ik weet nog dat hij tegen me zei: "Coach, we zitten hier in Antwerpen. Het gaat niet snel genoeg voor de mensen.""

Een paars veld
Mathijssen gaat verder. "Hij noemde me Mister No", verwijst de beloftencoach naar zijn bijnaam. "Vanuit zijn beroepsleven was hij het gewoon om vaak zijn goesting te krijgen. Zo heeft hij toch iets neergezet in het bedrijfsleven. Het moet dus heel vervelend zijn geweest dat ik het ene na het andere voorstel afwimpelde. Waarom? Omdat er dingen gevraagd werden die volgens mij een tikkeltje losgeslagen waren."

"De voorzitter wilde dat we op een paars veld zouden spelen", haalt Mathijssen lachend een voorbeeld aan. "Om een lang verhaal kort te maken. Hij kwam uit een totaal andere wereld en heeft iets te veel vertrouwen gehad in de bredere entourage van de club. Dat heeft alles ondermijnd. Hij verloor het geloof én het vertrouwen in de mensen die hem voor veel hadden kunnen behoeden. Maar nogmaals, zijn initiële bedoelingen waren zuiver en puur. Ben ik zeker van."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Was Beerschot weggezakt uit Eerste Klasse zonder Vanoppen?

(173 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws