Voor spelers onder de echte top zal niet meer dezelfde prijs betaald worden

"Voor spelers onder de echte top zal niet meer dezelfde prijs betaald worden"

22-03-2020 12:18 Laatste update: 13:55
5

De coronacrisis zal onze maatschappij voorgoed veranderen, niet alleen op vlak van gezondheidszorg, maar overal, dat staat inmiddels wel vast. Ook de voetbalwereld zal niet aan de gevolgen ontsnappen. Zo verwacht een Duitse sporteconoom dat de transferprijzen in het voetbal wel eens een flinke duik kunnen nemen.

Voetbalclubs zullen door de huidige crisis, waarin alle wedstrijden en trainingen geschrapt zijn, uiteraard financiële verliezen lijden. Dat zal haar invloed hebben op de transferprijzen. "Daarin wordt zeker een deuk verwacht", aldus sporteconoom Christoph Breuer bij Het Laatste Nieuws. "Zeker voor spelers onder de echte top, zal niet meer de volledige prijs betaald worden."

"De marktwaarde van de echte supersterren zal min of meer stabiel blijven", gaat Breuer verder. "Zij zijn van grote waarde voor hun clubs, die bovendien financieel erg krachtig zijn omdat zij rijke investeerders hebben. Mogelijk komen zij de crisis zelfs zonder kleerscheuren door."

Voor de meerderheid van de Europese voetbalclubs zullen er dus rode cijfers genoteerd worden. Breuer zoekt oplossingen om dat verlies te compenseren. "Clubs kunnen eventueel met kleinere selecties werken en daarnaast moeten zij individueel kijken hoe zij de kosten naar omlaag kunnen halen", besluit de Duitser.