KAA Gent volgt voorbeeld van Standard niet: Dat kan je niet verzoenen

KAA Gent volgt voorbeeld van Standard niet: "Dat kan je niet verzoenen"

Gepubliceerd: zondag 22 maart 2020 om 11:00zo 22-03-2020 om 11:00

Laatste update: zondag 22 maart 2020 om 11:12zo 22-03-2020 om 11:12

Onder meer Standard en Zulte Waregem overwegen sterk om hun spelers technisch werkloos te maken. KAA Gent is dat echter niet van plan, zo wordt bevestigd bij Het Nieuwsblad.

KAA Gent denkt niet dat het fair is om de spelers werkloos te maken. "Integendeel, we vragen onze spelers net om een individueel programma na te leven. Dat kun je niet verzoenen met zo een maatregel. Horecamedewerkers van de club vallen echter wel onder deze maatregel", klinkt het duidelijk.

Ook Sporting Charleroi is duidelijk niet gewonnen voor het idee. "Voor de maand maart is dit nog niet aan de orde. Onze spelers doen nu ook aan thuiswerk via individuele programma’s, dus we kunnen ze niet op technische werkloosheid zetten". De jeugdtrainers van Charleroi zijn wel al technisch werkloos.

Bij technische werkloosheid zouden de spelers terugvallen op ongeveer 2.000 euro per maand. Dat is het maximumbedrag dat kan uitgekeerd worden met die maatregel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws