Kleurloos afscheid dreigt: 'Als Götze dat loon wil behouden moet hij naar China'

Kleurloos afscheid dreigt: 'Als Götze dat loon wil behouden moet hij naar China'

22-03-2020 09:04

Mario Götze stevent af op een transfervrij vertrek bij Borussia Dortmund in de zomer. De 27-jarige aanvallende middenvelder en Die Schwarzgelben hebben de gesprekken over een nieuw contract gestaakt, meldt onder meer BILD.

Götze wenst zijn salaris van tien miljoen euro te behouden, maar daar wil Dortmund absoluut niet aan. De 63-voudig Duits international is mede door de opmars van spelers als Jadon Sancho en Erling Braut Haaland geen basisspeler meer. Hij kwam dit seizoen niet verder dan 503 speelminuten in de Bundesliga, verspreid over vijf basisplaatsen en acht invalbeurten.

Götze was in 2014 nog de nationale held door het winnende doelpunt te maken in de WK-finale tegen Argentinië, maar ook Lothar Matthäus twijfelt of het voormalig wonderkind nog terug kan keren op dat niveau. "Ik hoop dat hij op een dag zijn niveau weer haalt. Maar daarvoor heeft hij het vertrouwen van een club, een trainer en zichzelf nodig", zegt het Duitse icoon tegen Sky.

Matthäus snapt weinig van de financiële eisen van de technicus, die mede door blessures ver is teruggeworpen. "Götze heeft nog steeds een grote naam, maar hij moet niet al te hoog in de boom gaan zitten. Niet als het gaat om een club en ook niet wat betreft salaris. Als hij zijn loon zoveel mogelijk wil behouden, dan raad ik hem de Verenigde Staten aan. Of anders China."

Götze werd al in verband gebracht met het ambitieuze Hertha BSC. "Ik denk dat topclubs niet meer op hem zitten te wachten. Ook niet als hij transfervrij is", besluit Mathäus over de oud-speler van Bayern München.