'Voorzitters Serie A vrezen voor financieel drama van 700 miljoen euro'

'Voorzitters Serie A vrezen voor financieel drama van 700 miljoen euro'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 21:15za 21-03-2020 om 21:15

De Italiaanse voetbalclubs hebben er een hard hoofd in dat er spoedig weer gevoetbald kan worden. De Serie zou aanvankelijk in de eerste week van mei hervat worden, maar inmiddels wordt er gevreesd voor een sportief en vooral financieel drama.

In Italië zijn er al meer dan vijftigduizend mensen positief getest op het coronavirus, waarvan er bijna vijfduizend zijn overleden. Ondanks de 'lockdown' lijken de problemen voorlopig nog wel aan te houden. Volgens La Repubblica werken de voorzitters van de Serie A-clubs aan een plan om de bal pas in juni weer te laten rollen, waarna de competitie doorloopt tot eind juli. Dat plan heeft echter de nodige voeten in de aarde, mede doordat spelerscontracten doorgaans tot 30 juni lopen.

Het tweede scenario is dat het seizoen helemaal niet meer wordt uitgespeeld. Dat zou een enorme financiële strop betekenen. Volgens een onderzoek van Deloitte lopen de clubs in dat geval zeker zevenhonderd miljoen euro aan inkomsten mis. Dat terwijl een aantal clubs de televisiegelden reeds heeft uitgegeven. Daardoor dreigen grote tekorten.

SS Lazio-preses Claudio Lotito stelt voor om te snijden in de salarissen van spelers, net zoals Standard, Zulte Waregem en Virton willen of al hebben gedaan. Damiano Tommasi, voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond, is echter terughoudend. "Dan zal eerst de economische schade moeten worden berekend. En wij als vakbond kunnen niet van de spelers eisen dat ze dit accepteren. Iedereen zal voor zichzelf moeten beslissen."

Diverse Italiaanse media schrijven dat de Italiaanse voorzitters reeds contact zochten met hun collega's in het buitenland. Onder meer FC Barcelona lijkt soortgelijke maatregelen te overwegen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws