Besmette Gabbiadini luidt noodklok: 'Misschien was ik naar de supermarkt gegaan'

Besmette Gabbiadini luidt noodklok: 'Misschien was ik naar de supermarkt gegaan'

21-03-2020 17:45
0

Manolo Gabbiadini, aanvaller van Sampdoria, heeft tot zijn eigen schrik het coronavirus opgelopen en wil de buitenwereld zijn verhaal vertellen. De spits had weinig tot geen klachten en werd toch positief getest door de clubarts.

Gabbiadini liet zich na een dag waarop hij wat licht in zijn hoofd was voor de zekerheid testen en bleek toen corona te hebben. "Ik heb nagedacht over het feit dat ik dit virus heb", begint hij zijn verhaal in een groot interview in Gazzetta dello Sport. "Als ik van de dokter een dag had moeten wachten op de test had ik hem niet eens meer gedaan. Op woensdag was er namelijk niks meer aan de hand."

De Italiaanse aanvaller moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als hij niet wist dat hij het virus had. "Misschien was ik gewoon naar de supermarkt gegaan en had ik daar een ouder persoon besmet, zonder dat ik het zou weten. Die gedachte kwelt me. Ik denk ook dat veel meer mensen besmet kunnen zijn zonder dat ze het weten."

Het navolgen van de regels is volgens Gabbiadini de enige oplossing. "Ik weet zelf ook niet hoe ik het virus heb opgelopen. We kunnen dit alleen doorkomen met sociaal isolement en het respecteren van de regels. Iedereen onderschatte dit probleem een beetje en niemand verwachtte dat het zo groot zou worden. Nu moeten we er voor zorgen dat we samen tegen het virus strijden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie