VP's Voetbal-dag-op-dag quiz, 21 maart: 100 jaar Club, Ronaldinho en Wasilewski

VP's Voetbal-dag-op-dag quiz, 21 maart: 100 jaar Club, Ronaldinho en Wasilewski

21-03-2020 17:25 Laatste update: 18:48
0

Het voetbal mag dan wel even op haar gat liggen. Het geeft ons de tijd om te quizzen. Test hier jouw kennis van voetbalfeitjes gebaseerd op 21 maart. 

01. Exact honderd jaar geleden speelde Club Brugge voor het eerst kampioen in de Belgische hoogste afdeling. Aan hoeveel titels zit Blauw-Zwart ondertussen?

02. Wie weet het niet meer? In 1950 ziet de Poolse voetbalclub Hutnik Kraków het levenslicht. Marcin Wasilewski krijgt er later zijn jeugdopleiding. Uiteindelijk komt de verdediger bij Anderlecht terecht. Met welk rugnummer speelde de rechtsback in Brussel?

03. In 1961 is het feest ten huize Matthäus. Kleine Lothar wordt geboren. De Duitser wordt groot bij Bayern München, maar met welke Italiaanse club verovert hij ook de landstitel?

04. In 1963 wordt een andere legendarische verdediger/middenvelder geboren, Ronald Koeman. Welke stelling over de Nederlander klopt niet?
a) Hij speelde voor Ajax, Feyenoord en PSV
b) Hij was trainer bij Ajax, Feyenoord en PSV
c) Hij scoorde de winnende goal in de Europa Cup II-finale

05. In 1969 wordt met Ali Daei een van de beste Aziatische voetballers ooit geboren. Wat is de nationaliteit van de man die jarenlang het record voor meeste interlands achter zijn naam had staan?

06. Ronaldo de Assís Moreira  kortweg Ronaldinho wordt geboren in 1980. Momenteel is de Braziliaan niet meer op vrije voeten. Waarom werd Ronaldinho in Paraguay opgepakt?

07. In 1987 doet AC Milan een van haar beste transfers uit haar clubgeschiedenis. Het strikt Ruud Gullit. Samen met Marco van Basten en nog een Nederlander vormt Gullit het Gouden Trio van Milan. Wie was die derde Nederlander?

08. Momenteel speelt Nicolás Lodeiro in de Verenigde Staten bij Seattle Sounders. Op een blauwe maandag speelde de Uruguayaan geboren in 1989 voor Ajax. Op vraag van welke landgenoot kwam hij naar Amsterdam?

09. Onze laatste jarige van 21 maart 1991 is Antoine Griezmann. De Fransman speelt al eens een graag een spelletje. Als hij scoort, pakt hij regelmatig uit met een dansje. Van welke populaire game komen zijn moves?

10. Pär Zetterberg werd in 2020 ontslagen door RSC Anderlecht op 21 maart. Bij paars-wit veroverde hij acht landstitel, maar voor welke andere Belgische club was Zet als voetballer nog actief?

De antwoorden vind je hier? Hoeveel was jouw score? Zet het onder dit bericht!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie