Hij heeft de geest van Cruijff; hij wordt de allerbeste verdediger

"Hij heeft de geest van Cruijff; hij wordt de allerbeste verdediger"

21-03-2020 17:10
4

Keje Molenaar vindt dat Matthijs de Ligt op dezelfde manier in het voetballeven staat als Johan Cruijff. De verdediger van Juventus, die deze zomer van Ajax overkwam, heeft volgens Molenaar alles in zich om de beste verdediger ter wereld te worden.

Molenaar, die in het verleden vaak samenwerkte met Cruijff, ziet hoe zijn schoonzoon zich op de juiste manier manifesteert. "Matthijs heeft de geest van Cruijff", zegt de Volendammer in een groot interview met Tuttosport. "Hij wordt de allerbeste verdediger."

De Ligt, wiens vriendin AnneKee de dochter is van Molenaar, is volgens zijn schoonvader alleen maar beter geworden bij Juventus. "Hij is sterker dan toen hij bij Ajax speelde en dit is nog maar het begin. En wie weet: misschien speelt hij wel tien jaar bij Juventus."

Turijn valt namelijk wel in de smaak bij de stopper uit Abcoude en zijn vriendin. "Buiten de huidige situatie om: Matthijs en AnneKee zijn echt verliefd op de stad. Dit is hun eerste echte huis waar ze samen wonen. Misschien komt het ook daardoor dat ze niet echt heimwee hebben naar Amsterdam."