VP's Voetbal-dag-op-dag quiz: 100 jaar club, Ronaldinho en Wasilewski (Antwoorden)

VP's Voetbal-dag-op-dag quiz: 100 jaar club, Ronaldinho en Wasilewski (Antwoorden)

21-03-2019 16:46

Het voetbal mag dan wel even op haar gat liggen. Het geeft ons de tijd om te quizzen. Test hier jouw kennis van voetbalfeitjes gebaseerd op 21 maart. Hierbij de antwoorden.

01. Exact honderd jaar geleden speelde Club Brugge voor het eerst kampioen in de Belgische hoogste afdeling. Aan hoeveel titels zit Blauw-Zwart ondertussen?
- 15 keer 

02. Wie weet het niet meer? In 1950 ziet de Poolse voetbalclub Hutnik Kraków het levenslicht. Marcin Wasilewski krijgt er later zijn jeugdopleiding. Uiteindelijk komt de verdediger bij Anderlecht terecht. Met welk rugnummer speelde de rechtsback in Brussel?
- 27

03. In 1961 is het feest ten huize Matthäus. Kleine Lothar wordt geboren. De Duitser wordt groot bij Bayern München, maar met welke Italiaanse club verovert hij ook de landstitel?
- Internazionale 

04. In 1963 wordt een andere legendarische verdediger/middenvelder geboren, Ronald Koeman. Welke stelling over de Nederlander klopt niet?
c) Hij scoorde de winnende goal in de Europa Cup II-finale - Hij scoorde de winnende goal in de Europa Cup I-finale 

05. In 1969 wordt met Ali Daei een van de beste Aziatische voetballers ooit geboren. Wat is de nationaliteit van de man die jarenlang het record voor meeste interlands achter zijn naam had staan?
- Iran 

06. Ronaldo de Assís Moreira  kortweg Ronaldinho wordt geboren in 1980. Momenteel is de Braziliaan niet meer op vrije voeten. Waarom werd Ronaldinho in Paraguay opgepakt?
- Hij gebruikte een vals paspoort

07. In 1987 doet AC Milan een van haar beste transfers uit haar clubgeschiedenis. Het strikt Ruud Gullit. Samen met Marco van Basten en nog een Nederlander vormt Gullit het Gouden Trio van Milan. Wie was die derde Nederlander?
- Frank Rijkaard

08. Momenteel speelt Nicolás Lodeiro in de Verenigde Staten bij Seattle Sounders. Op een blauwe maandag speelde de Uruguayaan geboren in 1989 voor Ajax. Op vraag van welke landgenoot kwam hij naar Amsterdam?
- Luis Suarez

09. Onze laatste jarige van 21 maart 1991 is Antoine Griezmann. De Fransman speelt al eens een graag een spelletje. Als hij scoort, pakt hij regelmatig uit met een dansje. Van welke populaire game komen zijn moves?
- Fortnite

10. Pär Zetterberg werd in 2020 ontslagen door RSC Anderlecht op 21 maart. Bij paars-wit veroverde hij acht landstitel, maar voor welke andere Belgische club was Zet als voetballer nog actief?
- Sporting Charleroi